Massive attack @ Rockwave 2010

Φέτος το κύμα ήταν πεθαμένο. Δεν φύσαγε καθόλου ροκ, φαίνεται. Τρίτη ημέρα Rockwave (που επιτέλους πρέπει να του βρουν άλλο όνομα αν δεν σκοπεύουν να φέρνουν Ροκ ονόματα πχ snoozefest, loolapasnooza ή κάτι τέτοιο) και είχε περισσότερο κόσμο απο τις άλλες δύο μέρες ( και πάλι φέτος οι 3 μέρες πρέπει να είχαν σε σύνολο όσο είχε πέρυσι μόνο η μια. #ΔΝΤ).

Φτάσαμε την ώρα που τραγουδούσε ο Αγγελάκας, ο οποιός ξεσήκωσε το πλήθος, δε λέω, αλλά εγώ δε μπορώ να τον ακούω πλέον γιατί μου θυμίζει όταν ήμουν σχολείο και φόραγα ακουστικά για να ακούω στο μάθημα Τρύπες. Ακούω την αγάπη άκουσα, και έφυγα. Μπράβο του πάντως. Είναι απο τους μουσικούς που εκτιμώ και σαν άνθρωπο.

Πάω και πιάνω στασίδι στο κάγκελο ( που και να μην έπιανα σίγουρα θα έβρισκα με τόσο λίγο κόσμο) και περίμενα τους Massive Attack. Βγαίνει πρώτα ο 3D που μια χαρά είναι ο τρισδιάτατος, κρατιέται μια χαρά για τα χρὀνια του,  χορεύει, πίνει, τραγουδάει παίζει. Απο πίσω επαιζαν διάφορα συνθήματα στην led οθόνη, και στα ελληνικά παρακαλώ. Οι μεταφράσεις καλές ήταν δε λέω, αλλά ειδικά στο inertia creeps( που ήταν το αγαπημένο μου με διαφορά απο όσα έπαιξαν) έριξα τρελό γέλιο. Προφανώς είχαν πει στους υπέυθυνους να βάλουν στα ελληνικά διάφορες καταστάσεις που αφορούν την ελληνική πραγματικότητα. Έλεγε λοιπόν για το ΔΝΤ, για τη Τζούλια, για το αβέρωφ, για το Βατοπέδι και το καλύτερο απο αυτά ήταν : Παπακαλιάτη η μόνη σταθερή αξία σήμερα είναι ο αυνανισμός.

Βγήκε λοιπόν και ο Daddy G, που αυτός και αν κρατιέται καλά. Απλά προφανώς βαριόταν, γιατί όποτε έβγαινε στη σκηνή είχα την αίσθηση ότι θα χασμουρηθεί. Το playlist ήταν ελαφρώς χάλια, καθώς έπαιξαν για 1 ώρα και ένα τέταρτο αρκετά απο το καινούριο ( αλλά δεν έπαιξαν τον Paradise Circus – ΑΙΣΧΟΣ!!)  καθώς και πολλά παλιά αγαπημένα, όπως το angel. Αλλά κάτι η ζέστη, κάτι η βαρεμάρα, γενικά κάτι δεν ήταν εκεί ρε παιδί μου.

Ας αναφερθώ στο μέγα θέμα Gogol Bordello. Πρώτον θα αναφέρω ότι έχω κάνει προσπάθειες να τους ακούσω αλλά αυτό το γυφτομπαροκ στυλ δεν είναι καθόλου του γούστου μου. Τους ακούω και σκέφτομαι άπλυτους χίπηδες να λιάζονται γυμνοί σε παραλίες. Είχα την ατυχία να τους δω και πέρυσι και πίστεψτε με δε τους αντέχω για πάνω απο 15  λεπτά. Μέγα λάθος ήταν ότι τους έβαλαν στην πάνω σκηνή, με αποτέλεσμα εμείς οι δύσμοιροι που θέλαμε να φύγουμε να μη μπορούμε και να έχουμε εγκλωβιστεί σε ένα χίπικο πλήθος χωρίς τρόπο διαφυγής και να τρυπάνε τα αυτιά μας, οι απαίσιοι ήχοι των Γκογκολ.

Respect σε όσους τους ακούνε, αλλά πραγματικά, μερικές φορές οι ωτοασπίδες και ένα καλό αποσμητικό είναι απαραίτητα.

 

P1000905

2 comments on “Massive attack @ Rockwave 2010

  1. pfelicia
    July 13, 2010

    loolapasnooza!!! … κερδίζει την ψήφο μου! 🙂

  2. Niki Sotiropoulou
    July 13, 2010

    :):)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on July 12, 2010 by in Uncategorized.
%d bloggers like this: