Unkle Live @VOX 9.4.2011

Photo5

Μόλις άκουσα ότι το live θα γίνει στο VOX, πρώτη σκέψη που μου ήρθε στο κέφαλι ήταν αν θα μας δώσουν γαρύφαλλα στην είσοδο και δεύτερη αν θα βγει ο Χατζηγιάννης για opening να τραγουδήσει μπρέθλες. Ο χώρος βρωμάει μπουζούκια απο την είσοδο με τους καθρέπτες και τα λαμπατερ ( δες φώτος), αλλά και μέσα με τις ομπρέλες στο ταβάνι κ τα κονφετί που έχουν ξεμείνει απο τις απόκριες.

Photo1

Photo0

Αnyway, όταν το ξανασκέφτηκα,δε μου φάνηκε κακή ιδέα γιατί αν ο χώρος φτιάχτηκε για πρωτοκλασάτα μπουζούκια, στάνταρ έχουν πέσει λεφτά και θα είναι καλή η ακουστική. Και όντως ήταν.

Opening ήταν οι έλληνες Zebra Tracks.  Δύο κιθάρες και πλήκτρα, μπάσο κ ντραμς, αυτά που χρειάζονται για να ακούγεται γεμάτος ο ήχος, αν και τα δύο παιδιά στα φωνητικά μου θύμιζαν λίγο Raining Pleasure. Και δεν πάει εδώ το “για έλληνες καλοί είναι” , γιατί ήταν πραγματικά καλοί γενικά. Άνετα τους ξανάβλεπα.

Photo3

Αχ Unkle. Για να καταλάβετε το point of view αυτού του review, πρέπει να ξέρετε τα εξής: 1. Έχουν υπάρξει η αγαπημένη μου μπάντα για μια περίοδο, 2. Aν και τον σέβομαι τον James Lavelle τον ψιλοσιχαίνομαι κιόλας όταν τον βλέπω γιατί είναι το μεγαλύτερο ποζέρι που υπάρχει εκεί έξω και είναι ΠΑΝΤΑ ίδιος, δεν αλλάζει τίποτα από εμφάνιση σε εμφάνιση, είτε είναι live είτε είναι dj set, 3. Ήταν η 3η φορά που τους βλέπω ( χώρια απο τα dj sets του Lavelle). Οι δύο προηγούμενες ήταν στα ejekt 2008 και 2010.

Τι ξεχωρίζει την πρώτη φορά που τους είδα το 2008 με τώρα? Ο κιθαρίστας που είχαν τότε, του οποίου το όνομα αγνοώ ( δείτε βίντεο παρακάτω) ο οποίος ήταν θεός και έκανε συναυλία μόνος του. Που πήγε αυτός ο τύπος και πως τον λένε?

<br />Unkle @ ejekt <i> by DetoxPromotion</i>

Οι Unkle στα μεγαλύτερα χιτ τους έχουν guests ( από Ian Brown εώς Nick Cave), οπότε είναι φυσικό να έχουν φωνητικά ” κονσέρβες” που εμφανίζονται στην οθόνη. Αυτό από μόνο του φτάνει για να σου χαλάσει την εμπερία του live.  Μαζί με την έπαρση τουLavelle ( που περνάει τη μισή ώρα να χειροκροτάει τον εαυτό του και να κάνει χέρια αεροπλανάκι ή ζεϊμπέκικο, όπως το δει κανείς) και αν προσθέσεις το καθυστερημένο ( που δεν μπαίνω καν στον κόπο να γκουγκλάρω το όνομα του- πάντως τραγουδάει στα περισσότερα τραγούδια των 2 τελευταίων δίσκων-βλ. photo) 

Photo2

σου κάνει λίγο προκάτ τη συναυλία. Δηλ. θες να πεις: Once again with emotion ( this time). Το καλύτερο ήταν ο αναπτήρας που άναψε ο Lavelle για να ανάψουν 2 ( ρεκόρ) άτομα στο πλήθος.How 90s

Photo0

Και ξαναβλέποντας το βίντεο του live 2008 είδα ότι είχαν πληκτρά ενώ χθες και πέρυσι όχι. Μέγα λάθος.

Τα θετικά της βραδιάς? 1.Ο χώρος- απο ακουστικής πλευράς, γιατί απο αισθητικής όπως θα δείτε στη συναυλία, ναι, είναι χώρος που αρμόζει σε Χατζηγιάννη και Βανδή. 2. Ότι ήταν γεμάτη η συναυλία. Έχω βαρεθεί να πηγαίνω σε άδεια live. 

Σας αφήνω με clip της βραδιάς. Τα σχόλια δικά σας. 

<br />UNKLE live in Athens 9.4.11 – Burn my shadow <i> by nikisot</i>

One comment on “Unkle Live @VOX 9.4.2011

  1. pyzamarama
    June 5, 2011

    ΛΟΛ!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on April 10, 2011 by in Uncategorized and tagged .
%d bloggers like this: