Καλοκαίρι στην πόλη

tumblr_mr86gxlSda1sdra9xo1_1280Σήμερα καθώς πήγαινα στο γραφείο παρατήρησα τον κόσμο που οδηγούσε. Ζαβλακωμένοι κοιτούσαμε ο ένας τον άλλον σα να λέμε: “τι κάνουμε ακόμα εδώ”. Μιλούσα με κάτι ξένους συνεργάτες και τους φαινόταν ακατανόητο ότι τα πάντα κλείνουν το Δεκαπενταύγουστο. Τι εννοείς κανείς δεν πάει δουλειά; Κανείς βρε παιδί μου, πως να το κάνουμε. Με καταθλίβει o Δεκαπενταύγουστος. Όχι γιατί φέτος δε θα καταφέρω να πάω στην Ικαρία με την Ηλέκτρα όπως σκόπευα (μόλις ακύρωσα το εισιτήριο μου-μη ρωτήσεις τους λόγους), αλλά γιατί έχει το ίδιο ψυχαναγκαστικό πράγμα που έχουν τα Χριστούγεννα. Να περάσεις καλά, σε ένα μέρος που έχει ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους, ο ένας πάνω στον άλλο, προσπαθώντας να ξεκουραστείς και να περάσεις καλά και να γεμίσεις μπαταρίες για να περάσεις ακόμα έναν απαίσιο χειμώνα. Πράγμα που δεν κατάλαβα ποτέ. Ο χειμώνας είναι ωραίος. Το καλύτερο μέρος του καλοκαιριού είναι οι αρχές και το τέλος του. Αγαπάω να πηγαίνω έστω για 3 ημέρες κάπου Ιούνιο και Σεπτέμβριο από το να πηγαίνω κάπου 10 μέρες τον Αύγουστο. Είναι και τα γενέθλιά μου 1η Αυγούστου και πάντα με θυμάμαι θλιμμένη. Από 10 χρονών, τα γενέθλια μου δεν ήταν χαρούμενα. Για μένα ο Αύγουστος είναι ο πιο λυπητερός μήνας. Υπολειτουργούν τα πάντα, τα πάντα στην πόλη αργοπεθαίνουν. Οι λουόμενοι είναι σαν πτώματα ο ένας πάνω στον άλλον, προσπαθώντας να πάρουν αναπνοές σα να είναι οι τελευταίες τους. Αναρωτιέμαι αν ζούνε όλοι αυτοί τον υπόλοιπο χρόνο.

Σήμερα, καθώς πήγαινα στη δουλειά τα κέρατα (οι κεραίες) του τρόλεϊ μπλέχτηκαν στα φύλλα ενός δέντρου. Μου φάνηκε πολύ αστείο. Σα να μπερδεύτηκαν τα μαλλιά του σε ένα κλαδί και να δυσανασχέτησε. Νομίζω το άκουσα να κάνει ουφ, αλλά μπορεί και να είναι η ιδέα μου.

Επίσης η πόλη είναι όμορφη έτσι άδεια. Θα ήθελα να τους φυλακίσω αυτούς που φύγανε έξω και να κρατήσω την πόλη έτσι. Σαν το “28 ημέρες μετά” είναι, και αρχίσω να πιστεύω ότι αυτοί που έχουμε μείνει είμαστε ζόμπι, αλλά δεν έχουμε φάει ο ένας τον άλλον. Ακόμα. Ποτέ δεν ξέρεις. Είναι νωρίς.

30 ημέρες καλοκαιριού μπορείς να βρεις στο  http://30daysdiary.tumblr.com/

One comment on “Καλοκαίρι στην πόλη

  1. Pingback: τα 13 του 13 –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on August 9, 2013 by in personal.
%d bloggers like this: